טראגוס

by Nezem Net
0 comment

עגיל טראגוס, או בקיצור "טראגוס", על שם החלק שבו הוא נמצא, הוא פירסינג בחלק הסחוס הקטן הנמצא בפתל תעלת השמע. כמו עגיל הליקס, גם הטראגוס הוא עגיל אהוב ונפוץ מאד. וכמו כל פירסינג, חשוב מאד לעשות אותו במחט, לשים את העגיל המתאים, ולטפל בו נכון במשך כל תקופת ההחלמה.

איך עושים טראגוס?

הדרך הנכונה לעשות טראגוס היא באמצעות מחט חלולה, ובשום אופן לא באמצעות אקדח. אקדח העגילים (או "קליפס" או "השיטה החדשה" או "השיטה האמריקאית") אינו מתאים לחלק הזה של האוזן, וניקוב הטראגוס באמצעותו עלול לגרום לבעיות רבות.

פלאט (מימין) וטראגוס. פירסרית: לירי יער

איזה תכשיט ראשוני נכון לשים לאחר הניקוב?

לאחר יצירת החור באמצעות המחט, הפירסר יכניס עגיל מסוג לברט (עגיל נקודה, עם חלק אחורי שטוח) בעובי של 1.2 מ"מ (16g) בתור תכשיט ראשוני. זה העגיל המתאים ביותר לטראגוס, והמטרה שלו היא להפעיל כמה שפחות לחץ על מקום הניקוב כדי למנוע בעיות בהחלמה. לא מומלץ לשים חישוק בשלב הזה, כיוון שהוא עלול לגרום ללחץ גבוה בהרבה על אזור החור, במיוחד אם ישנים עליו בטעות וגם בזמן שיש נפיחות. ראו בפוסט תכשיטי פירסינג להרחבה.

 

כמה כואב לעשות עגיל טראגוס?

באופן כללי ניתן לומר טראגוס כואב קצת יותר מהליקס ומעגיל בתנוך, אבל לא באופן משמעותי, לפרק זמן קצר, למרות שכאב הוא דבר אינדיבידואלי וכל אחד ואחת חווים אותו באופן שונה. לאחר הניקוב תהיה מעט רגישות במקום ועם ההחלמה היא תיעלם, ואנו נשאר עם עגיל חדש ויפה.

 

תהליך ההחלמה

מיד אחרי הפירסינג, המקום עלול לצרוב מעט, וגם להתנפח. זה נורמלי. העגיל הארוך ששמים בהתחלה צריך להיות מספיק ארוך כדי שגם כשהמקום יתנפח הוא לא ילחץ על החור. חשוב להקפיד על הדברים הבאים:

 
  • לא לגעת בעגיל, לא לסובב אותו ולא לשחק איתו (אל דאגה, הוא לא ידבק לעור כמו באגדה האורבנית)
  • לתת למים לזרום עליו בעדינות בזמן המקלחת על מנת לרכך את ההפרשות. ההפרשות ירדו מעצמן, וניתן גם להוריד אותן בעדינות לאחר שהתרככו עם פיסת גאזה סטרילית (עדיף לא עם מקל לניקוי אוזניים או צמר גפן, כדי שלא ישארו סיבים)
  • להתיז עליו ספריי סליין (מי מלח סטריליים בריכוז פיזיולוגי 0.9%) פעמיים-שלוש ביום (חשוב להתיז אחרי המקלחת).
  • לא להשתמש במשחות ללא הוראה מפורשת מרופא, לא באלכוהול (מפריע ליצירת תאים חדשים), ולא בשמן עץ התה.
  • להזהר מאד כשמסתרקים, ולשים לב שהשיער לא מסתבך בעגיל (אם אפשר, עדיף לאסוף אותו בשלבים הראשונים של ההחלמה).
  • לא לשים אוזניות או סטטוסקופ הלוחצים על העגיל.
  • לא להיכנס לים או למקווי מים אחרים בזמן ההחלמה, בייחוד בזמן ההחלמה הראשונית.

לאחר שהנפיחות הראשונית יורדת חשוב להחליף את העגיל לעגיל לברט עם מוט קצר יותר. זה ימנע בעיות כמו הסתבכות השיער בעגיל, סיכוי למכה, ויקטין לחץ על החור אם ישנים עליו בטעות.

חשוב להקפיד לא לישון על העגיל בשנה הראשונה. החלק הזה חשוב מאד מאד, ואין להקל בו ראש. שינה על העגיל עלולה לגרום להופעת גולה ולפגיעה בתהליך ההחלמה. גולה היא בד"כ "צלקת היפרטרופית" המתפתחת כתוצאה מלחץ על החור תוך כדי ההחלמה. לרוב אם מפסיקים לישון על העגיל ומשתמשים בעגיל מוט מסוג לברט ולא בחישוק היא יורדת מעצמה.

 

אם חייבים לישון על עצד של העגיל, אפשר להשתמש בכרית טיסה ולשים את האוזן בחור של הכרית. ישנן גם כריות מיוחדות לפירסינג עם חור לאוזן.

טראגוס לרקפת. פירסרית: לירי יער

עגילי טראגוס לחורים שהחלימו

לאחר תום ההחלמה, האורכת כשנה, ניתן להחליף את העגיל לעגיל אחר. חשוב לשים עגיל בעובי מתאים: העובי המקובל הוא 1.2 מ"מ, המקביל לעובי האמריקאי 16g. עגיל נפוץ לטראגוס הוא עגיל נקודה, המגיע בצורות שונות ומגוונות, אך יש כאלה שמעדיפים חישוק או פרסה. לפרטים נוספים אנחנו ממליצים לכם לקרוא את הפוסט שלנו על תכשיטי פירסינג.






רוצים לראות איך עושים טראגוס?

אם יש לכן או לכם אומץ, בסרטון הבא מראים איך עושים טראגוס.

You may also like