אידסטריאל

by Nezem Net
0 comment

אינדסטריאל – עגיל חוצה אוזן הוא עגיל מגניב ובולט המחבר שני חורים: בהליקס ובהליקס הקדמי. זהו פירסינג חדש יחסית שהתפרסם בשנת 1992 (ביחד עם עגיל הדעת – דיית'), והוא תלוי אנטומיה: לא כל אוזן מתאימה לאינדסטריאל, וחשוב מאד לוודא שהאנטומיה מתאימה לפירסינג הזה.

אילו אוזניים מתאימות לאינדסטריאל?

רוב האוזניים לא מתאימות לפירסינג המיוחד הזה, או בגלל שההליקס וההליקס הקדמי לא מפותחים דיים, או בגלל שהחלק שביניהם (במכונה בעולם הפירסינג "פלאט") מוגבה מדי ועלול לגעת בעגיל. חשוב מאד לוודא שיש מרווח מספיק בין הפלאט למוט, באופן שאפילו בזמן שיש נפיחות (דבר טבעי בשלבים הראשונים של ההחלמה) יהיה מרווח המאפשר להכניס נייר בין המוט לפלאט.
אם אין מרווח והפלאט לוחץ על המוט, הדבר יגרום ככל הנראה לנדידה של החורים – דחיפת החורים לכיוון קצה ההליקס וההליקס הקדמי. זה עלול לגרום לפירסינג מודלק, לגולות לנפיחות, ובמקרים קיצוניים גם לקריעה של ההליקס או ההליקס הקדמי כך שאחד הצדדים של המוט יצא מחוץ לאוזן.

איך עושים אינדסטריאל?

ראשית הפירסר יוודא שהאוזן שלכם מתאימה לאינדסטריאל. לאחר מכן הוא יסמן על האוזן את המיקום המדוייק של שני החורים. חלק מהפירסרים משתמשים באותה מחט על מנת לנקב את שני החורים, על מנת שהחורים יהיו מקבילים לחלוטין. פירסרים אחרים יעדיפו שימוש בשתי מחטים. לאחר מכן הפירסר יניח את המוט בקצה המחט (בשיטות שונות, בהתאם לסוג המחט הספציפי ולסוג המוט), ויכניס אותו לשני החורים במקום המחט.

כמה כואב לעשות אינדסטריאל?

אינדסטריאל הוא עגיל כואב למדי, כיוון שהוא כולל שני ניקובים: בהליקס ובהליקס הקדמי, והכנסה של מוט דרך שני החורים. תקופת ההחלמה שלו ארוכה למדי ואורכת כשנה וחצי, במהלכה חשוב מאד לא לישון על העגיל.

איזה תכשיט ראשוני מתאים לאינדסטריאל?

חשוב מאד להשתמש במוט אחד ולא בשני תכשיטים שונים. אם משתמשים בשני תכשיטים שונים זה עלול לגרום לזווית לא מדוייקת של החורים, כך שלא ניתן יהיה בעתיד לענוד מוט. והלא לשם כך עשינו את הפירסינג. חשוב שהמוט יהיה ממתכת מתאימה לגוף כגון טיטניום או זהב באיכות גבוהה.פלדה בלתי מחלידה הנקראת לפעמים "פלדה רפואית" אינה מומלצת. גם מוט מסיליקון אינו מומלץ לאינדסטריאל.
המוט צריך להיות בעובי של 1.6 מ"מ (14g). מוט בעובי של 1.2 מ"מ (16g) הוא דק מדי ועלול לגרום לדחייה של העגיל.
חשוב שהמוט יהיה ארוך מעט יותר מהאוזן, על מנת שיהיה מקום לנפיחות הראשונית. עם ירידת הנפיחות, מומלץ בד"כ לגשת לפירסר ולהחליף לעגיל קצר יותר (downsizing), כדי שההחלמה תהיה קלה יותר. עגיל ארוך מדי עלול להתפס יותר בשיער (אם יש לכם שיער ארוך), ולהפעיל יותר לחץ על החורים במקרה שהתגלגלתם עליו בטעות בלילה.

תהליך ההחלמה

תהליך ההחלמה של אינדסטריאל דומה למדי להליקס ולשאר הניקובים בסחוס. ההבדל הוא שכאן אנחנו מחלימים שני ניקובים מחוברים, ולכן כל בעיה בחור אחד עלולה להשפיע על זווית המוט ועל החור השני. חשוב מאד שלא לישון על העגיל. שינה על העגיל מפעילה לחץ גדול מאד על החורים, דבר שעלול לגרום להופעת סוגים שונים של נפיחות כמו גולה (שהיא לרוב צלקת היפרטרופית), לפגוע בהחלמה, ולגרום לבעיות עד כדי דחייה של העגיל. אם אתם חייבים לישון על הצד הזה, אתם יכולים להשתמש בכרית טיסה או בכרית מיוחדת לפירסינג, ולשים את האוזן בחור של הכרית.

חשוב לשמור על העגיל מכל מכה, ולא להיכנס למקווי מים בחודשים הראשונים של ההחלמה. ההחלמה של אינדסטריאל היא תהליך האורך כשנה וחצי, ולפעמים יותר, וצריך להיות מוכנים לזה כשעושים אותו.

תכשיטים לאינדסטריאל שהחלים

מזל טוב! האינדסטריאל שלכם החלים. תוכלו להחליף למוטות בצבעים שונים, מוטות מיוחדים, וגם לשים חלקים באמצע המוט. הנה דוגמאות לתכשיטים שונים לאינדסטריאל.

You may also like