Home פירסינג בחלל הפה עגיל בלשון

עגיל בלשון

by Nezem Net
0 comment

מה זו הנקודה שמנצנצת לכם בתוך הפה? יש לך עגיל בלשון?? איזה אומץ! זה כאב?
עגיל בלשון הוא עגיל פופולרי ומגניב מאד. חגיגה בפה. אבל יש בו סכנות לשיניים ולחניכיים.

אז בא לכם לעשות עגיל בלשון. איך עושים אותו? כמה זה כואב? זה מסוכן? ננסה לענות כאן על כל השאלות האלה.

תהליך הפירסינג

הגיע היום הגדול! אתם נכנסים בהרבה התלהבות וקצת בחשש למכון הפירסינג. הפירסר יספר לכם קצת על הפירסינג הזה (אבל אתם כבר תדעו, כי קראתם את הפוסט הזה!), ירגיע אתכם, ואחרי שתחתמו על הטפסים המתאימים יקח אותם לחדר הפירסינג.

הדבר הראשון שהפירסר יעשה הוא לוודא שהאנטומיה של הלשון מתאימה. ובין השאר הוא או היא יבדקו שקרום הלשון לא ארוך יותר מדי ושניתן לנקב את הלשון בצורה בטוחה. לאחר מכן תתבקשו לחטא את המקום באמצעות מי פה. הפירסר יסמן את מיקום החור (לעתים משני צידי הלשון), יחזיק את הלשון בעדינות במלחציים מיוחדים, ינקב אותה באמצעות מחט חלולה, יכניס את העגיל, ויחבר את הכדור הסוגר. תתחדשו. יש לכם עגיל בלשון!

כמה כואב לעשות עגיל בלשון?

הניקוב עצמו לא כואב נורא: בערך כמו לנשוך את הלשון. אבל תהליך ההחלמה לא נעים, במיוחד בימים הראשונים. תכינו הרבה אוכל רך ותתכוננו: יקח לכם כמה ימים עד שתוכלו לאכול ולשתות (וגם לדבר) כרגיל.

תקופת ההחלמה

לרוב ההחלמה של פירסינג בלשון מאתגרת בימים הראשונים. רגע לאחר עשיית הפירסינג תרגישו תחושה מוזרה של משהו חדש בפה. העגיל הראשוני הוא ארוך כדי להותיר מקום לנפיחות בלשון. הנפיחות תתחיל בד"כ לאחר כמה שעות, ותגיע לשיא בדרך כלל ביום השני והשלישי. בזמן שהלשון נפוחה יהיה קשה לאכול (תכינו מראש מאכלים רכים!) וגם הדיבור לא יהיה קל. חשוב לא לשתות אלכוהול או לאכול מאכלים חריפים, ואפשר לקחת משככי כאבים. בד"כ לקראת סוף השבוע הראשון להחלמה הנפיחות תרד.
לאחר שהנפיחות תרד, יש לחזור לפירסר ולהחליף את העגיל לעגיל קצר יותר. עגיל ארוך עלול לגרום לפגיעה מוגברת בחניכיים, ואתם עלולים לנגוס בו כשאתם אוכלים ולשבור שן.

טיפול בפירסינג

בתקופת ההחלמה חשוב לשטוף את הפה במי פה שאינם מכילים אלכוהול שלוש פעמים ביום, וכן לאחר כל ארוחה.

חיים והתנהלות עם הפירסינג

די מהר תתרגלו לעגיל החדש בפה. הדיבור יחזור להיות תקין, ואם תוציאו אותו לרגע אפילו תרגישו מוזר בלעדיו ותרצו להחזיר אותו לפה כמה שיותר מהר. חשוב שתלמדו להבדיל בין העגיל לאוכל כשאתם אוכלים, על מנת שלא תנגסו בו בטעות. שיניים שבורות הן תופעה ידועה של בעלי עגיל בלשון. חשוב גם להמנע ממשחק בו, ובייחוד ממשחק בשיניים עם העגיל, כיוון שהוא עשוי ממתכת שעלולה לשחוק את האמייל של השן. לעתים קרובות ניתן לראות אנשים שהשיניים הקדמיות שלהם נשברו חלקית כתוצאה מפגיעה של העגיל, פגיעה שלרוב ניתן לתקן אצל רופא השיניים. פגיעה בחניכיים קשה הרבה יותר לתקן, והיא עלולה בסופו של דבר לגרום אפילו לנפילת השן.
לאחר שהפירסינג יחלים (בערך לאחר כארבעה חודשים), תוכלו להחליף את העגיל בעצמכם. שימו לב שיש נטייה לאבנית להצטבר על הכדור התחתון, ולכן יש לנקות אותו באופן קבוע, ובמידת הצורך גם להחליף אותו מפעם לפעם ולנקות אותו באופן יסודי.

תכשיטים מתאימים

העגיל המתאים ללשון הוא מוט ישר בעובי של 1.6 מ"מ (14g). יש דעה על פיה כדאי להשתמש במוט או בכדורים מפלסטיק על מנת להקטין את הנזק לפה, אבל הדעה הרווחת כיום בקרב פירסרים היא שהחומרים האלה לא מתאימים לפירסינג ועלולים לגרום לבעיות אחרות. אפשר להשתמש בכדורים מסוג "MnM", על שם הסוכריות הידועות, שהם שטוחים יותר ולכן פוגעים פחות בחניכיים ובשיניים. ועדיין, לרוב לא ניתן למנוע את הפגיעה לחלוטין.
כמו בכל פירסינג, חשוב שהעגיל יהיה מחומר המתאים לגוף כמו טיטניום או זהב באיכות גבוהה. לא מומלץ לרכוש עגילים ממקורות בעייתיים שבהם סוג המתכת לא ידוע בדיוק. עגילים מפלדה בלתי מחלידה (המכונה גם "פלדה רפואית" או "פלדה באיכות ניתוח") אינם מומלצים. וכאמור, חשוב להקפיד שהעגיל לא יהיה ארוך מדי.

מותר לשחק בעגיל בלשון?

זה ממש מפתה לעשות את זה, וגם ממש כיף\ אבך לא מומלץ לשחק יותר מדי בעגיל בלשון, במיוחד על עם השיניים כדי שלא לפגוע בשיניים ולא לשחוק את השכבה המצפה את השן. עדיף שהמוט של העגיל יהיה קצר ככל האפשר, כדי שלא יתנגש בשיניים ובחניכיים.

You may also like