Home Featured ספטום

ספטום

by Nezem Net
0 comment

אחד העגילים המגניבים, הבולטים, והפופולריים שניתן לראות בזמן האחרון הוא העגיל בספטום (מחיצת האף). העגיל הזה, שפעם היה נהוג לראות רק בתרבויות רחוקות, הפך בתוך עשור לאחד מהנפוצים במערב וגם בישראל. לספטום שני יתרונות בולטים:

1. ניתן להסתיר אותו בקלות, ע"י הכנסת העגיל לתוך האף

2. החור הוא חור פנימי, וקשה מאד עד בלתי אפשרי להבחין בו במקרה שמחליטים להוציא את העגיל.

העובדה שניתן להסתיר את הספטום היא אחת הסיבות לפופולריות העצומה של הספטום, כיוון שניתן להוציא אותו בקלות ולשנות ברגע את המראה למראה מגניב.

איך עושים ספטום?

את הפירסינג עושים כמובן באמצעות מחט חלולה. מקום הניקוב של הספטום הוא בנקודה המכונה ע"י הפירסרים "הנקודה המתוקה" (sweet spot), שהיא המקום בקדמת מחיצת האף בו המחיצה דקה ביותר.

הפירסר יחטא את המקום, וימצא את "הנקודה המתוקה" באמצעות האצבעות. לאחר מכן יולבשו מלחציים מיוחדים על המקום, והנקודה תנוקב באמצעות המחט, ולאחר מכן יחובר העגיל למחט או לצינורית (בתלות בסוג המחט) ויוכנס לחור. יש פירסרים שאינם משתמשים במלחציים אלא בצינורית המוצמדת לצדוהשני של הספטום ואליה נכנסת המחט לאחר הניקוב.

כמה כואב לעשות ספטום?

אמנם כאב הוא דבר אינדיבידואלי, אבל בד"כ עשיית ספטום לא כואבת במיוחד, ודומה לניקוב של נזם רגיל. אזור הניקוב ("הנקודה המתוקה") דק ולכן הניקוב מהיר וקל. לעתים קרובות ירדו מעט דמעות באופן אוטומטי, אבל זה יהיה לזמן קצר בלבד. ההחלמה של ספטום היא מהירה יחסית.

איזה תכשיט ראשוני נכון לשים לאחר הניקוב?

ההחלמה של ספטום קלה, וניתן לשים סוגים רבים שך תכשיטים מתאימים.
ניתן להשתמש בעגיל פרסה, שהוא הנפוץ ביותר לאחר הניקוב, וניתן גם לשים טבעת לחץ או קליקר. היתרון של פרסה הוא שניתן להסתיר אותה אם רוצים, אפילו מיד לאחר עשיית הפירסינג, וניתן אפילו להחלים את הספטום כשהפרסה מוסתרת. טבעת הלחץ או הקליקר ישארו במקומם בזמן ההחלמה. אם רוצים להסתיר את העגיל במשך כל תקופת ההחלמה ניתן גם להשתמש בעגיל קיפר, שפחות יפה כשהוא גלוי אבל נוח יותר באף כשהופכים אותו.

תהליך ההחלמה

ספטום הוא פירסינג שמחלים מהר באופן יחסי. חשוב לא לשחק עם העגיל ולא לגעת בו בזמן ההחלמה, ולהתיז על הפירסינג ספריי סליין (מי מלח בריכוז פיזיולוגי 0.9%) פעמיים-שלוש ביום.

במהלך ההלמה ניתן להסתיר את הספטום אם יש צורך, אבל צריך לעשות את זה בזהירות, ולא להגזים בהזזת העגיל כיוון שהיא פוגעת בתהליך ההחלמה, שבו נוצרת רקמת עור חדשה בתוך החור.

ההחלמה הראשונית אורכת כשישה שבועות, וההחלמה הסופית היא בתוך 4-6 חודשים.

תכשיטי ספטום לאחרי ההחלמה

לאחר ההחלמה ניתן להחליף את העגיל לעגיל פרסה בעובי 1.2 מ"מ או לקליקר באותו העובי. החור של הספטום הוא עמיד יחסית, ואם העגיל מוחלם לחלוטין והחור התבגר במשך כשנה, לעתים קרובות הוא ניתן להכניס לתוכו עגיל בעדינות גם אם מוציאים את התכשיט לתקופה מסוימת.

איך מחליפים עגיל בספטום?

עגיל פרסה ניתן להחליף ע"י הברגת אחד הכדורים, הוצאת העגיל בזהירות, והחלפתו בעגיל אחר. כיוון הסיבוב של העגיל הוא כמו בורג: למסתכל מבחוץ – נגד כיוון השעון, ובעל או בעלת הספטום – עם כיוון השעון.

אם קשה לכם לסובב את הכדור אתם יכולים להשתמש במגבת נייר או בכפפות ניטריקס לשיפור האחיזה.

מה עושים עם ריח מהספטום?

הגוף שלנו מפריש תאים מתים, שומן, ועוד באופן טבעי. בתקופת ההחלמה ישנה הפרשה מוגברת של חומרים מכל נקב, והיא יורדת לאחר תום ההחלמה. למרות זאת, יש המרגישים ריח מספטום שהחלים. הדרך להקטין את הריח היא לנקות בהתאם להוראות הפירסר באמצעות תמיסת סליין, ולהשתמש בתכשיט באיכות גבוהה.

 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

You may also like